Hvem er vi..

Enhjørningen Hestesenter

 

Laila og Jacob Aakre

Kontakt meg Laila....

 

Tlf. 91621625

mail. laila_aakre@hotmail.com

Hvem er vi..

 

Hvem er vi...

Jacob,mannen min gjennom mange år, liker seg best ute i skogen med fiskestanga eller børsa, men er aktivt med på det som foregår på gården.

Han jobber til daglig i steinbrudd i Larvik. Har gjennom årene, plukket opp mye stoff/kunnskaper om hest, veldig glad i å leke og trives godt sammen med alle som kommer hit til oss...

Det hele startet en helg våren 2005. Vi var på tur med Vestfold fylkeskommune, for å få ideer til hvordan vi kunne bruke gården vår på en annen måte enn den typiske tradisjonelle måten... Allerede tidlig på bussturen kom vi i snakk med ei dame fra Østfold som hadde bygd opp en stall med Shetlandsponnier. Selv om turen i seg selv var interessant, så hadde vi vel allerede da begynt å tenke i ponni baner.. :o)

14 dager senere, var vi på vei til Danmark for å se på Shetlandsponnier...

Resten er historie...:o)

Meg selv..... Startet veldig tidlig med hestedilla... Flyttet litt rundt og var ganske rask til å finne hest i nærområdet.. Min første opplevelse med instruksjon, var på Nauen rideskole i Tønsberg. Min egen første hest,kjøpte jeg for konfirmasjonpengene mine som var på hele 5000 kr. :o)

 

Årene som da fulgte, ble fylt av mann og to barn, men var innom hesteverden med jevne mellomrom..

I år 1995, flyttet vi til Australia og der fant jeg min drømmehest Arnie...som har fulgt meg siden, helt hjem til Norge og er i dag blitt 27 år.

Mens vi var i Australia, jobbet jeg som guide og tok med turister ut i sandynene og langs strendene på hesteryggen. Arnie og jeg fikk også instruksjon og var aktive på stevne..

 

De siste 10 årene har jeg gått en del kurser på Norsk hestfag skole.Hest og helse. Det har blitt teoretiske faglig stoff om og rundt hest og selvfølgelig mange praktiske kurser på hesteryggen med egen instruktør...

 

I dag.. Rir jeg Islandshest og trener mye gangartsridning og dressur.

Til daglig rir jeg Islandshesten Kristall, som jeg også konkurrerer med når det passer slik :o)

Vi har to barn...

Shila på 28 og Chris-Andre på 30..

Shila jobber som reiseleder og er stort sett utenlands meste parten av året. Chris-Andre har flyttet til Oslo grunnet jobb som automatiker...De trår til når de kan, men det blir selvfølgelig ikke så ofte... :o)

 

Til slutt...

Vårt siste familiemedlem er Akito. Han er av rasen Schæfer og en brukshund type, derav den svarte fargen.. :o)

Kontakt Laila....

Tlf. 91621625..

 

laila_aakre@hotmail.com