Hvem er vi..

Hvem er vi...

Vi , en familie på fire, overtok gården her på Nordkelde i 1997 og hadde hest helt fra starten av, men det var først  høstn 2005, hvor  det tok av med antall hest på gården. Det var en drøm å kunne gi alle barn som ønsket å begynne med hest, et lite innblikk i hvordan hestens hverdag var, ikke bare på hesteryggen men også alt annet som faktisk fulgte med det å være hestemenneske.. 

Slik var oppstarten av den lille rideskolen vår med de herlige Shetlandsponniene. Den varte frem til Desember 2021, hvor vi da valgte å legge ned ridekursene. 


Vi har bygd opp et fantastisk flott anlegg for løsdrift, (hvis jeg kan si det selv  ) men da med hovedfokus på årets avvente føll og kan ta imot 12 hopper/hingster til sammen.


Overnatting: Sommerstid tar vi imot gjester fra både innland og utland, som bor i to hytter vi har her  på gården. Primært blir de leid ut gjennom Airbnb, men det er mulig å ta kontakt også på mail. laila_aakre@hotmail.com

received_7380150878727027
Stall_for_utegang_nett-1
CIMG0761

Laila....   Startet veldig tidlig med hestedilla... Flyttet litt rundt og var ganske rask til å finne hest i nærområdet.. Min første opplevelse med instruksjon, var på Nauen rideskole i Tønsberg. Min egen første hest, en 8 år gammel traver som hette Stålgubben, kjøpte jeg for konfirmasjonpengene mine som var på hele 5000 kr. :o)

så lykken var stor når de syntes jeg "trengte" litt fri fra skolegangen og fikk være på Klosterskogen travbane en periode.


Årene som da fulgte, ble fylt av mann og to barn, men var innom hesteverden med jevne mellomrom..

I år 1995, flyttet vi til Australia og der fant jeg min drømmehest Arnie..(Igjen en 8 år gammel "traver" passgjenger)  .som har fulgt meg siden, helt hjem til Norge og  ble hele 28 år.

Mens vi var i Australia, jobbet jeg på en stall, hvor jeg blant annet var guide og tok med turister ut i sandynene og langs strendene på hesteryggen. En god del instruksjon og aktiv på stevne fronten ble det også tid til. Når det var mulig, hjalp jeg en nærliggende stall med oppseling/klargjøring for løp på Travbanen.


Gjennom mange år, har det blitt en del kurser på Norsk hestfag skole.Hest og helse. Det har blitt teoretiske faglig stoff om og rundt hest og selvfølgelig mange praktiske kurser på hesteryggen med egen instruktør...
Jacob,mannen til Laila gjennom mange år, liker seg best ute i skogen med fiskestanga eller børsa, men er aktivt med på det som foregår på gården.

Han jobber til daglig i steinbrudd i Larvik. Har gjennom årene, plukket opp mye stoff/kunnskaper om hest og trives godt sammen med alle som kommer hit til oss...